Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Amateurs aan de bak

Geen topnotering in Engeland. Jonge kampioenen in Nederland

De Nederlandse delegatie in Lytham Trophy 2019 is er niet in geslaagd voor het eerst sinds 2012 (Daan Huizing) een Nederlandse winnaar op de beker te krijgen.

In het sterk bezette amateurtoernooi op de klassieke Engelse baan bleek de 31ste plaats het hoogst haalbare. Kiet van der Weele eindigde na vier rondes op +20 en was daarmee de beste landgenoot op twaalf slagen van winnaar Joshua McMahon die ook ruim boven par eindigde (+8).

Achter Van der Weele deelden Dario Antonisse en Jerry Ji de 36e plaats (+21) waar de rest van de Nederlanders halverwege het toernooi al afscheid hadden moeten nemen.

Einduitslag

De Voorjaarswedstrijd van de NGF op de Swinkelsche is een prooi geworden voor Mats Markovits en Zhen Bontan. 

Bij de heren bleef Markovits met twee rondes level par Ronnie Giezen twee slagen voor, vooral ook omdat de speler van Houtrak drie bogeys maakte op de laatste vier holes waardoor de zege plots in de schoot viel van de speler van The Dutch.

Bij de dames was Zhen Bontan ruim de beste. De speelster van De Pan ging rond in 71 en 73 slagen en bleef met level par runner-up Sophie Korthuijs (+4) ruim voor. 

 

Einduitslag voorjaarswedstrijd

Nadat eerder vorige week de titels in het NK Strokeplay tot en met 18 jaar een prooi waren voor Ricardo Veldman (-7) en Marloes van den Brink (+3), mag na het NK Strokeplay tot en met 15 jaar in de slaapkamer plek worden gemaakt voor zilverwerk bij Rosanne Boere (+16) van Kleiburg en Hidde van Breukelen (+11, foto) van Almeerderhout. 

Einduitslag NK Strokeplay tot en met 15 jaar

Gerelateerd nieuws