Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Banen, clubs & amateurs

Alleen Kouwenaar nog in de race bij The Amateur

Nederlander strijdt donderdag om plek bij laatste zestien

Ruim 250 jongens en mannen trokken de deur op Portmarnock al achter zich dicht. Uitgeschakeld na twee rondes strokeplay of onderuit in de eerste matchplaypartijen waarin de strijd om de titel in The Amateur zich verder zal voltrekken.

Nadat gisteren al drie van de vijf naar Dublin afgereisde Nederlanders hun koffers moesten pakken, zat het toernooi er vanmiddag ook op voor Dario Antonisse. 

De speler van de Koninklijke Haagsche hoefde na zijn goede optreden in de strokeplayrondes pas laat op de dag op de tee te melden voor de tweede ronde, maar had geen antwoord op het sterke spel van de Deen Morten Toft Hansen die met 3&2 te sterk was voor de Nederlander.

Koen Kouwenaar wist zijn partij in de tweede ronde juist met die score te winnen. De 21-jarige speler van The Dutch die eerder dit jaar beslag legde op de Copa del Rey was met 3&2 een maatje te groot voor de Noor William Buhl en mag zich daardoor nu opmaken voor een ontmoeting met de Zweede Pontus Nyholm waarbij de inzet een plaats bij de laatste zestien zal zijn. 

Uitslagen

Gerelateerd nieuws