Door: Persbericht
Banen, clubs & amateurs

37e FBBB (heren senioren) op GC De Dommel

Inschrijving vanaf 1 april a.s. geopend

Op donderdag 16 mei aanstaande organiseert Golfclub De Dommel in St. Michielsgestel voor de 37e keer de Four Ball Better Ball wedstrijd voor heren senioren. De inschrijving begint op 1 april.

De wedstrijdvorm van deze NGF-wedstrijd is net zoals andere jaren FBBB (Four Ball Better Ball) met 90% handicapverrekening. Dit is een teamwedstrijd waarbij steeds de beste stableford-score van twee samenspelende deelnemers per hole genoteerd wordt. De gezamenlijke handicap per paar mag maximaal 32 zijn.

Mooie traditie

Inmiddels kent de FBBB een mooie traditie. Het was namelijk al in 1982 dat Hans Hertzberger van De Dommel, toen voorzitter van de NGF-seniorencommissie, het initiatief nam voor dit sportieve treffen voor seniorenheren. En al sinds die eerste keer mag de wedstrijd op vele inschrijvingen én enthousiasme rekenen vanuit het hele land. Deze waardering is in 1995 ook tastbaar gemaakt. De zilveren schaal waarvoor de deelnemers sindsdien strijden en waarop de namen van alle winnaars gegraveerd staan, draagt zijn naam: de Hans Hertzbergerschaal.

Historie

Opgericht in 1928 behoort De Dommel tot ‘de oude negen’. Oorspronkelijk een 9 holes golfbaan, die in 1984 met drie holes werd uitgebreid. In 2014 werden daar de laatste zes holes aan toegevoegd en telt De Dommel ‘eindelijk’ 18 holes.

Inschrijven en meer informatie

Wilt u meedoen aan de FFFB bij GC De Dommel? Schrijft u zich dan in via de website van GC De Dommel: www.gcdedommel.nl. Doet u dit wel snel, want er kunnen slechts 60 teams meedoen en zoals altijd geldt: wie het eerst komt… De inschrijving sluit op zondag 12 mei. Kosten voor deelname zijn € 67.50,- inclusief lunchpakket en koffie bij ontvangst. ’s Avonds kunt u deelnemen aan een gezamenlijk diner, waarvoor u zich kunt inschrijven. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden. Meer informatie kunt u opvragen via e-mail: info@gcdedommel.nl

 

Gerelateerd nieuws