Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: Golfsupport
Afslag op

Van Dam klimt iets, Weber levert in

Zware dag eerstejaars op Symetra Tour

Elke dag gaat er wat af van de score van Anne van Dam in het Hugel Air Premia LA Open.

De Nederlandse nummer 1 opende donderdag met een 74, herstelde zich met een 71 op dag twee voldoende om de cut te halen, en won op de derde dag terrein door een ronde onder par binnen te brengen.

Zeventig slagen (-1) gebruikte Van Dam in Los Angeles: een eagle, vier birdies, twee bogeys en een triple bogey zeven op de par-4 elfde. 

Met nog achttien holes te spelen staat Van Dam gedeeld 52ste, dertien slagen achter koploper Minjee Lee die met -11 één slag voor gaat op de Deense Nanna Koertz Madsen.

 

Leaderboard LPGA

Symetra Tour

De tweede dag van het Murphy USA El Dorado Shootout verliep voor Dewi Weber stukken minder voorspoedig dan de eerste dag waarop ze brutaal de leiding had genomen. 

Een herhaling van de 67 zat er op de lastige tweede dag geen moment in. Slechts twee spelers uit het complete veld kwamen tot een score onder par (-1), vrijwel alle andere speelsters kwamen ruim boven par binnen op een dag met veel wind.

Ook Dewi Weber dus, die met een dagtotaal van zeven boven par maar liefst twaalf slagen meer nodig had dan in de eerste ronde en daardoor haar koppositie prijs moest geven. Dat ze desondanks als gedeeld vierde nog altijd kansrijk is zegt veel over de moeilijkheidsgraad van de tweede omloop. Met een totaal van +2 staat Weber maar vier slagen achter op de koploper en zelfs maar één slag op de tweede plaats.

Leaderboard Symetra Tour

Gerelateerd nieuws