Door: Redactie Golfersmagazine Fotografie: European Tour / Getty Images
Afslag op

Europese sensaties in Vic Open

De Schot David Law speelde de laatste drie holes in drie onder voor zijn eerste zege op de Europese Tour. De Française Céline Boutier was de beste bij de vrouwen.

De 27-jarige Law eindigde in 2018 als veertiende op de ranking van de Challenge Tour. Dat was voldoende om naar de Europese Tou te promoveren.

Law miste in Abu Dhabi en Saoedi-Arabië ruimschoots de cut, maar op de linksachtige Beach Course van de 13th Beach Golfclub voelde hij zich in zijn element.

 

Met nog drie holes te gaan stond de inwoner van Aberdeen drie slagen achter. Hij maakte echter een birdie op zestien en een eagle op de par-5 achttiende voor een 66 en een totaal van achttien onder.

David Law, verbonden aan de golfschool van Major-winnaar Paul Lawrie, zette een score neer waarop de Aussies Brad Kennedy en Wade Ormsby de tanden stuk beten. Zij kwamen uit op een totaal van -17.

Ormsby’s double bogey op zeventien kostte hem de kans op de tweede zege op de Europese Tour.

Zoals ze vaak was de inwoner van Adelaide de zenuwen niet de baas op het moment dat het echt spannend werd.
Volledige eindstand via website Europese Tour
 

 

Céline Boutier uit Frankrijk had aan een level par 72 voldoende om in Australië haar eerste LPGA-zege te behalen.

De 25-jarige speelster had al overwinningen op de Symetra Tour en de Ladies European Tour behaald.

Met een totaal van acht onder had de pupil van Cameron McCormick – de man achter het succes van Jordan Spieth – een voorsprong van twee slagen op de Australische speelsters Sarah Kemp en Su Oh plus de Engelse Charlotte Thomas.

De nummer een na 54 holes, de Amerikaanse Kim Kaufman, zakte op de slotdag door het ijs. Ze ging in 78 slagen rond en werd met vier onder par gedeeld achtste.
Volledige eindstand via website LPGA Tour

Foto Boutier Golfsupport.nl

 

Gerelateerd nieuws