Door: Foeke Collet
Afslag op

Drie keer al scheepsrecht voor Wolff

Met een eagle op de 72ste hole won Matthew Wolff het 3M Open, pas zijn derde toernooi als professional op de PGA Tour.

 

Onconventioneel is een understatement als je kijkt naar de swing van Matthew Wolff. Elk lichaamsdeel beweegt en hij lijkt bijna van de grond te komen, maar hij slaat de bal mijlenver en is niet bang om te winnen... ook niet in pas zijn derde start op de PGA Tour.

Een paar honderd meter voor zich zag de 20-jarige rookie dat Bryson DeChambeau, vijfvoudig winnaar op de PGA Tour, op de slothole een eagle maakte en het target op -20 te zetten.

'Ik zag zijn fist pump en hoorde het gejuich van het publiek', aldus Wolff. 'Geweldig gespeeld van Bryson.'

'Maar ik wist al dat ik ervoor zou gaan (een approach van ruim tweehonderd meter over water, red.) en dacht bij mezelf: zou het niet geweldig zijn om ook een eagle te maken. Het motiveerde me.'

'Laat de mensen zien wat je kunt', zei caddie Lohmeyer tegen Wolff. Het ijzer-5 was niet perfect en had net te weinig fade, maar de bal bleef tegen de kraag van de fringe liggen, op acht meter van de hole.

Later gaf Wolff toe dat hij boven de putt stond te beven, maar de bal rolde zonder een spoor van twijfel in de hole, zodat Wolff zich in zijn derde start op het hoogste niveau al een winnaar mocht noemen.

'Ik hou van dit soort momenten', aldus Wolff, die dit voorjaar het NCAA universiteitskampioenschap op zijn naam schreef. 'Er vielen vandaag niet veel putts en ik dacht: dit zou een mooi moment zijn om er een te maken. Ik ben nog nooit zo blij geweest.'

Vorige week twijfelde hij na een gemiste cut nog of hij de goede beslissing had genomen om pro te worden. In zijn eerste wedstrijd werd hij 80ste en toen die gemiste cut... op twitter kwam het woord 'overschat' al langs.

En toen viel die putt, vloeiden de tranen en was alle twijfel verdwenen.

Leaderboard